Main » 2018 » August » 28 » Otvoreny dopis redachtorovi Arturovi B.....:)
6:55 PM
Otvoreny dopis redachtorovi Arturovi B.....:)

Pár slov na úvod.

Po uverejnení článku o Auguste 1968 v blogu Pravdy som dostala email nasledujúceho znenia:

Nedalo mi neodpovedať naň otvoreným listom v jazyku mojich starých materí :).

Otvoreny dopis redachtorovi Arturovi B.

Dobry dzeň, sudruch B.,

je mi bars ľuto, že vas mušim sklamac. O jakaškej totej prihlaške do KSČ toteho našeho prezidenta nič ňeznam. A ňeznam ňikeho, kto o ňej zna. Vy perši, o chterym čujem, že ju hľeda. A naco vam je tota jeho prihlaška? Něbodaj sebe myšlice, žeby on scel teraz do Komuňistyckej strany vstupic? Abo mu scece čestne čľenstvo v totej terajšej KSS ponuknuc? Něchcem vam nič doporučovac, no myšľim, že še ňemušice až tak trimac totych komuňistyckych tradicijoch s šedzomdzešatych rokoch minuleho storočja a hľedac sebe dajakych donašačoch informacijoch o druhych. Šak ňesce nijaky komuňistycky eštebak, a dajaky poradny redachtor jakehoška portalu, jak pišece, či ňe? Idzce za prezidentom a rovno jeho še opytajce. Abo mu otvoreňe napišce, že vas to osobňe bars interesuje. Šak u nas je teraz voľny pristup k informaciom o totych našich organoch a šicke ľudze u nas v totym ošomdzešatym dzevjatym obecali hvarec ľem pravdu. Ta naisto i naš pan prezident furt hvari ľem pravdu. Opytajce še ho rovno i on vam povje, či dajaku prihlašku napisal, či ňe. A ňeotravujce tu s totym cudzich ľudzi.

A toten moj blog sce ňe aš s takym zaujmom počitali, bo keby sce so zaujmom, potym by sce taku glupu otasku, jak sce daľi, aňi dac ňemohľi. Znali by sce, že moj ocec by o jakaškej prihlaške do KSS v ošomdzešatych rokoch znac nijak ňemohol. Aj totemu, keho s totej strany Husak z Biľakom vykopli i totemu, chto už leži v hrobe, može byc jedno, chto jaku prihlašku do totej strany podava, či ňepodava.

Ňenapišem vam na koncu toten komuňistycky pozdrav – Česť praci, bo sce ukazali, že pracujece ňe bars čestňe a poza charbet človeka še vypytujece na ňeho u druhych ľudzi.

Ta pišem ľem tak kratko na koncu dopisa podpis
A.K.

Views: 304 | Added by: justonedot | Tags: slová | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
.
o sebe nehovorím
len píšem
medzi riadkami
blog.sme.sk
mantras