Main » 2017 » February » 08

           Mnohokrát si zamieňame príčinu a dôsledok. Najhoršie na tom všetkom je, že príčinu často nevidí ten, kto je sám jednou z príčin. Oveľa ľahšie je totiž hľadať príčinu v niekom inom ako v sebe. Napríklad náš ľavý stred sa ani trochu nepoučil od svojej sestry úplne naľavo. Jednou z vnútorných príčin stroskotania tzv. reálneho socializmu nebola tá jeho proklamovaná rovnosť, ale naopak nerovnosť. Boli tu totiž rovnejší, elita. A táto elita rozhodovala zas len v prospech tých, ktorí sa k nej pridali, alebo si ich sama k sebe pridala. Tá istá choroba je tu znovu. Tým, že si ju sociálno-demokratické špičky nepriznávajú, že protežovanie, korupciu a svoje elitárske prístupy zneužívania moci nielenže nekritizujú, ale rovno zametajú pod koberec, vlastne len otvárajú pole pre vznik a šírenie nacionalistického, xenofóbneho faši ... Read more »

Views: 1092 | Added by: justonedot | Date: 2017-02-08 | Comments (0)

tak sa nám Amerika zobudila z letargie..to jej prebudenie bolo také hlasné, že aj mňa prebralo zo zimného spánku, z môjho nezáujmu o to, čo sa deje v krajine, v ktorej som strávila zopár rokov..

tohto roku uplynie už desať, odkedy som odtiaľ odišla..celý ten čas boli Spojené štáty americké krajinou mimo môjho záujmu..výmenu Busha za Obamu v Bielom dome som zaregistrovala, ale nevenovala som jej temer žiadnu pozornosť..s Obamom v prezidentskom kresle som problém nemala, skôr naopak..jedinou črtou, ktorou mi ležal v žalúdku, bola jeho slabosť, že nedorástol k niektorým svojim ideálom..drak vojensko-ekonomickej mašinérie však asi nie je úplne obyčajný drak, ktorého by jednotlivec vedel poraziť..

v osobe ... Read more »

Views: 258 | Added by: justonedot | Date: 2017-02-08 | Comments (0)

.
o sebe nehovorím
len píšem
medzi riadkami
blog.sme.sk
mantras