Main » 2011 » February » 11 » 7 talentov šamana [Serge Kahili King - Mestský šaman]
9:15 AM
7 talentov šamana [Serge Kahili King - Mestský šaman]
Sedem talentov šamana sa odvodzuje od siedmych princípov. Nie sú to konkrétne techniky, skôr zručnosti, ktoré sa majú zdokonaľovať.

1. VIDENIE (odvodené z princípu “Svet je taký, akým si myslíme, že je”)

Toto je schopnosť existovať vo svete z perspektívy siedmych princípov, “vidieť” veci skôr týmto spôsobom než obyčajným. Často nazývame takéto konanie druhou úrovňou v porovnaní s prvou úrovňou. Na 1. úrovni myslenia – teda v “obyčajnej” realite ľudí – svet nezávisí od vášho myslenia, všetko je oddelené, energia sa prenáša len materiálnymi prostriedkami, minulosť má väčšiu moc ako prítomnosť, milovať znamená riskovať, že budete nešťastným, sila je zvonku, a úspech je vecou nadania, odmeny, sily alebo šťastia. Existovať na 2. úrovni vo svete, ktorého väčšia časť existuje na prvej úrovni, nie je ľahké, ale pre šamana je to kľúč k úspechu. Zvlášť veľkou výzvou je to, že stále musíte udržiavať prvú úroveň vedomia tak, aby ste mohli komunikovať na tejto úrovni s ostatnými.

2. ČISTENIE (odvodené z princípu “Neexistujú obmedzenia”)

V ideálnom prípade to znamená použitie najlepších dostupných prostriedkov na udržanie čistoty spojenia medzi všetkými časťami vašej bytosti a medzi vami a okolitým svetom. Väčšinou sa to robí prostredníctvom neprestajného uvoľňovania mentálneho a fyzického stresu a napätia, a taktiež tým, že si nezabúdate uvedomovať iné aspekty vo vás a vo svete naokolo.

3. SÚSTREDENIE (odvodené z princípu “Energia prúdi k tomu, na čo sa práve sústreďujete”)

Pri použití tejto zručnosti si stále uvedomujete svoje zámery, objekty a ciele, čo znamená časté opätovné skúmanie vašej motivácie pri čomkoľvek, čo robíte. Pomôže vám to udržiavať účinnosť na vysokej úrovni a bezmocnosť na nízkej.

4. PRÍTOMNOSŤ (odvodené z princípu “Teraz je okamih moci”)

Je dôležité zostávať v prítomnom momente tak dlho, ako sa len dá, najmä vtedy, keď sa zaoberáte niečím v prítomnosti. Z ťažko získanej skúsenosti viem (autor), že ľudia, s ktorými sa rozprávam, cítia pokles mojej energie, ak sa nechám unášať myšlienkami. Nevedia, čím je tento pokles spôsobený a vnímajú ho ako povýšenectvo alebo odmietnutie z mojej strany. Tak isto je to aj pri testoch, súťažiach… Čím viac ste prítomní, tým väčší je váš vplyv a úspech.

5. POŽEHNANIE (odvodené z princípu “Milovať znamená byť s niekým šťastný”)

Žehnať znamená posilňovať skutočné alebo potenciálne dobro slovom, obrazom alebo skutkom. Keď uznávate krásu, nadchýnate sa zručnosťou alebo oceňujete láskavosť, žehnáte. Okrem toho šaman robí aj požehnanie potenciálnej možnosti: “šťastnú cestu”, “prajem vám úspech v tom, čo robíte”, “nech vám vietor fúka vždy do chrbta”… To sú príklady tohto typu požehnania. (A pamätajte si, aj telepatické požehnanie môže byť účinné.)

6. NADELENIE SILY (odvodené z princípu “Všetka sila pochádza z nášho vnútra”)

Niečomu udeľujeme silu vtedy, keď tomu pripisujeme nejaký druh moci. Ľudia, ktorí pripisujú moc istým kryštálom, robia ich mocnými, a môžu ich lepšie využívať, kým im udeľujú silu. Ďalším spôsobom je zosobnenie, keď pripisujeme ľudské vlastnosti istým celkom alebo objektom. Napr. keď oslovujem svoj počítač alebo auto menom, zlepšujem náš vzťah. Zručnosť nadeliť silu taktiež znamená zručnosť odobrať silu. Šamani bojovníci napr. zvyknú udeľovať moc zlu, keď ho personifikujú, aby sa naučili, ako ho premôcť. Šamani dobrodruhovia na druhej strane zvyknú odoberať silu zlu prostredníctvom odosobnenia a učia sa ho teda harmonizovať. Čomukoľvek môžete udeliť silu, alebo ju čomukoľvek odobrať, vrátane ľudí, miest, minulosti, budúcnosti… atď.

7. SPLIETANIE SNOV (odvodené z princípu “Účinnosť je mierou pravdy”)

Ako tkáč snov šaman splieta sny pre seba a pomáha iným robiť to isté. Nazýva sa to aj “šamanské liečenie”. Masér 1.úrovne robí masáž používajúc svoje ruky ako prostriedok liečenia fyzického tela. Šaman, ktorý robí masáž, používa fyzické telo ako prostriedok splietania nového sna a lieči ducha. Mohlo by sa to zdať rovnaké, ale nie je. Splietanie snov nezávisí od techniky. Má do činenia s postojom liečiteľa a vykonávaním liečiteľského skutku, mentálneho alebo fyzického, v každej situácii, v ktorej čelíte. Prinajmenšom je to cieľom.

http://white82.wordpress.com/2010/04/24/7-talentov-samana/

Views: 746 | Added by: justonedot | Tags: Philosophy | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
.
o sebe nehovorím
len píšem
medzi riadkami
blog.sme.sk
mantras