Main » 2013 » March » 7 » About nudity and stupidity.. [pár slov o tom, že občas sa s vaničkou vyleje aj dieťa]
9:53 AM
About nudity and stupidity.. [pár slov o tom, že občas sa s vaničkou vyleje aj dieťa]
Na Pintereste je zakázaná nahota.

„Pinterest does not allow nudity. Pinning or repinning photographs displaying breasts, buttocks or genitalia may result in the termination of your Pinterest account."

Nebola by som to vedela, keby mi včera nebol prišiel email, v ktorom mi ctený pinteresťácky tím oznámil, že vymazal jeden môj pin, lebo vraj „vyzeral akoby bola na ňom nahota". Keďže názov inkriminovaného pinu boli vraj dve bodky a uvedený obrázok mi v prílohe neposlali, netuším, čo na tom obrázku bolo. Dokonca ma upozornili, že mám odstrániť všetky podobné obrázky. To ma už vohnalo do riadnych rozpakov. Čomu podobné? Ich odôvodnenie, prečo je nahota na Pintereste zakázaná, priam vyráža dych – „LEBO VEĽA ĽUDÍ POUŽÍVA PINTEREST V PRÁCI A V PRÍTOMNOSTI SVOJICH RODÍN".

..

A tak som si predstavila,...

že ľudstvo preskočilo obdobie kníhtlače a už v šestnástom storočí vhuplo rovnými nohami priamo do veku kremíka. Peter Paul Rubens práve dokončil posledné ťahy štetcom na zadočku bucľatého anjelika, v rámci obeda si otvoril emailovú schránku a tam našiel toto:


„Hi Peter Paul Rubens,
I'm sorry to say that we had to remove one of your pins from Pinterest. The reason is, it looks like the pin may have had nudity on it.
The pin was called The Union of Earth and Water and it was on your board WebMuseum Paris. Could you please remove any other pins like this from your account?
Right now we don't allow nudity on Pinterest, because a lot of people use our site at work and around their families. We’ve outlined all this in our acceptable use policy.
If we made a mistake and your pin didn't have nudity on it, we're really sorry. Please let us know so we can keep improving our process.
Thanks so much for using Pinterest.
Sincerely,
The Pinterest Team"


Po tom, ako otvoril aj emaily o vymazaní Venuše pred zrkadlom a Troch grácií, sám zrušil svoj účet na Pintereste.

..

Viem, že moja predstava o Rubensovi je trochu pritiahnutá za vlasy. Ale kto vlastne rozhoduje, ktorý zadok je umeleckým dielom a ktorý nie?

..

Napísala som odpoveď s prosbou o zaslanie inkriminovaného obrázka. Odpovedali mi, no obrázok neposlali. Môj predpoklad sa splnil. Vymazané piny miznú natrvalo. Ale vraj pracujú na tom, aby s oznámením o vymazaní posielali aj linku na príslušný pin. Zdá sa, že správcovia archívu vymazaných obrázkov nebudú môcť pracovať ani „v prítomnosti svojich rodín", ba ani „v práci" ..asi jedine na Mesiaci :).
Views: 342 | Added by: justonedot | Tags: slová | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Name *:
Email *:
Code *:
.
o sebe nehovorím
len píšem
medzi riadkami
blog.sme.sk
mantras